Bükk Maraton 2007, Fókusz stílusban:

Az elveszett rajtszám nyomában. Majdnem nőként rajtol Árpi bácsi. De aztán mégse. Miért kell defektet szerelni már a Rajtnál? Lehet-e 95% ban anaerobban végigtekerni egy versenyt?

Világszenzáció: Árpi bá sebesség rekordot döntött síkon.

E heti Kresz kérdésem: Mennyi a megengedett sebesség kerékpárúton? És verseny közben kerékpárúton?

Picinkét sorban álltam reggel a rajtszám felvételnél, kiderült az enyémet terv szerint már felvették. Ollé. Nem baj én meg felvettem a csapattársakét. Lehet, hogy ma Klareszként fogok elrajtolni? Wazz. Nem borotválkoztam, meg a melltartó is otthon maradt.

A kedves felvevő csak rajtszám felvevő, de telefon felvevő az nem. Így kétségek közt hajam tépve készülődtem. Oppácska befutott a rajtszámom. Na akkor melegítsünk. Kicsit imbolyog ez a hátsó kerék. Defekt. Beállok a rajtvonal mellé az árokpartra szerelni. A kedves bringabanditák kicsit frocliznak ugyan, de gyorsan megy a belsőcsere. Ez a TMK bejött sokan szereltek defektet verseny közben. Én valahogy előtte szeretek.

A helyi TV egyenes adásban közvetítette munkálkodásom. Alonso szerelői Mogyoródon nézték a TV adást. Elismerően bólogattak. Felhívtak. Kaptam egy Defektszerelési Manager állást a Mclearennél.

Rajt 1 perc múlva. De még el kell szaladnom meglocsolni a mezőn a virágokat. Fire-re pont visszaérek, és bringára pattanok. Nem esik jól a tekerés. A váltó is döglődik. Milyen verseny lesz itt ma? Mi jöhet még? Hát az első hegy.

Elég sokan elmennek mellettem. Terhelem terv szerint 165-ön a pedált. De itt mindenki csak előz. Nem lesz ez így jó. Wookyt nagy küzdelmek árán beérem. Megbeszéljük, hogy mindenki csak őrült módjára megy. Tiszta buták. Egyetértek és csatlakozom én is a féktelen hordához. Ózdi csapat mögé beállok. Pulzus 175 körül kalimpál. Szélárnyékban sor végén.

SS Zsolti csapattárs utolér. Jól megy a gép. Vagy a gazdája? Kicsit próbálok felmenni rá. Te jó ég, az óra már 177-et mutat. Pulzuskontrollt hagyjuk a rákba. Valami parajelenség történik ma velem. Naptárbejegyzés: Este felhívni Mulder ügynököt vagy valami szívspecialistát! Vagy Fuentes doktort. Mi van elcserélte az EPO-mat?

Tekerek eszek- iszok mulatozok nézelődök. Ripsz ropsz fogynak a kilométerek. Lejtő jön. Előzgetek. Zsolti mellett elrobogok az egyik kanyarban. Eldúdolom magamban: ”Fürge róka lábak…” Ő merev villával megy.

Rövidtáv eleje hátba csap. Beállok mögéjük. Maxpulzus. Amíg bírom király.

Kapitány a gépháznak: Rendszerellenőrzést kérek!
Gépház a hídnak: Lábak rendben. Derék kezd fájdogálni, Gyomor OK, Fáradtság zéró.

Kaposi úr ma kerékpárversenyzőből átvedlett fotóriporterré. Így meg sem ismerem. Így bamba képpel tekertem el az objektívje előtt. Remélem ebből nem lesz oriásposzter.

Nosza rajta az utolsó hegynek. Mi ez a meredek? Nemá. De aztán kezdek így a verseny végére belejönni, élvezem a tekerést. Ja mert végre én előzök. MármegintNagyonKirályvagyok.
Lejtőn meg húdegyors vagyok és megint csak előzők.

Rendezőknek legközelebb fizetek 1 sört. Végre kihagyták a szőlők melletti sárdagonyát. Suhanok, persze közben előzök. Ja mondtam már, hogy előztem?

Bringaút, Folyamatos gyorsítás. Bolyozás. A Tour de Felsőtárkány részhajráját a táblasprintnél megnyerem. Kellemes 48,3 km/h-val megyünk síkon. Új csúcs. Ollé. Ja és naná hogy végig előztünk.

Beával megint összefutok. Szerencsére most nincs varázspatak, mint múltkor, így gyorsan haladunk. Bea kiabál, többiek szépen elengedik. Naná hogy előztünk, aztán betekertünk a célba.

Ennyi. Finitó. 32. hely master 1-be. NAZA rossz hírem van. Sajna nem te erősödtél, én gyengültem. 7 hellyel rosszabat mentem, mint a Dunán. Fogjuk rá a rohadt parlagfűre, szerintem az asztmám kezd beindulni. De lehet, hogy az utóbbi 1 hónap lazsálása ütött vissza.

A Happy csapat szépen teljesített a versenyen. Bár Zsoltinak volt dupla defektje meg rossz pumpája.

Ui.: Ja és időskori szenilátásom már megint jelentkezett. A bukom, kesztyűm ottfelejtettem. Kedves rajtszámfelvevő, most javíthat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések