Nagyszalóki-csúcs (Slavkovský štít)

Nagyszalóki-csúcs (Slavkovský štít) (2452,4 m) A Nagyszalóki-csúcs szélesen elnyúló, óriási hegytömege a főgerincből a Kis-Viszóka-csúcsnál K-re kiágazó, 6 km hosszú mellékgerinc utolsó orma.
Származási hely: Nagyszalóki-csúcs (Slavkovský štít)

Vikusz tollából megtudható milyen is volt a hosszú hétvége:

"Néhány mondatra én is bejelentkezem a kisgömb utcai rehabilitációs intézetből.:-) Reggel kicsit szomorúan vettem tudomásul, hogy amennyiben lenne ablak a fürdőszobán, akkor sem látnám fogmosás közben a tátra havas hegycsúcsait. Jó hír viszont, hogy azóta újra megtanultam járni, bár még fogni kell a kezem..:-)

Ami kimaradt a többiek beszámolójából:
1. nap: az időjárási viszonyokra hivatkozva egész nap welcomedrinkeltünk:-)

2. nap: felugrottunk megnézni a kilátást a 2450 m magas nagyszalóki csúcsról.:-) 1200 m-ig felvonóval, onnan pedig a királynő védelmére kirendelt közel ötven fekete ruhás, felfegyverzett rendőr szeme láttára mindannyian átbújtunk a szalag alatt - a kijelölt turistautvonalat levágva egyenesen fel a nyakig érő bozótban a sípálya tetejére, így mindjárt hatalmas előnyre is tettünk szert a felhőtengerrel szemben, amit magunk mögé utasítva, ragyogó napsütésben, feltűrt naciban, egy felső aláöltözetben (Árpi persze a legvastagabb, de nagyon szép sínadrágjában) és napszemcsiben néhány (száz) óra leforgása alatt megtettük fölfelé, ÉSLEFELÉIS!!! azt az 1200m szintet. A jól megérdemelt sztrapacska és egy kis welcome drink elfogyasztása után aznap már nem volt túl nagy vircsaft a szálláson."

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések