Geocaching túra

Tomival bejártuk a Budai hegyeket geoládák után kutatva. Expedíciónk sikeres volt begyűjtöttünk jó néhányat. Közben láttuk a perverznyulat, az Árpád kilátót. A siklóernyősök is jól be akartak szervezni minket. Elgurultunk csodapaloták mellett, de megmártóztunk egy jó nagy pocsolyában is.

És a kedvencem a bringatolás sem maradhatott el. A túra igazi célja az ország első geoládájának a felderítésére indult, amit az egri vár makettje mellett rejtettek el. Itt csöppentünk bele egy filmforgatásba.

A művár mellett jó kis remete falut építettek a filmesek. Na oda szívesen beköltöznék. Jól néz ki nagyon. Június elejétől filmeznek itt. Amikor ott jártunk már akkor is meg volt kormozódva pár házikó teteje, de állítólag porig fogják égetni az egész falut. Gondolom a forgatás végén lesz. Nagy medencékben tárolták a vizet, ami biztos az oltáshoz kell majd.

Tényleg ügyesek a díszletépítők. Csodafestékkel be van kenve minden, így tényleg úgy néznek ki a házak, mintha 100 éve ott állnának.:) Nagyon szervezett volt ott minden. Elkerítették az összes forgatási helyszint, amit biztonsági őrökkel védtek. Mi azért szemfüles módon egy kis sziklamászással bejutottunk a faluba. Rengeteg kábel volt mindenfelé, de a kamionra szerelt hatalmas aggregátorokat jól elrejtették a fák közé. A filmesek főhadiszállása egy nagy sörsátor volt. Mellette kijelölt parkoló kétnyelvű táblákkal, amik mutatták a haladási irányt. Profi volt nagyon. Kicsit vicces volt azért a Lant Rover terepjárókból kilógó középkori marcona fegyveresek látványa.

Egy Spielberg veszett el bennem egyébként, mivel én indítottam el a forgatást. :) A lovas kocsis statiszta bácsi érthetetlen módon nem beszélte az angol nyelvet. Az asszisztens kislány próbált neki magyarázni. Én meg jó úttörő módjára segítettem. Megértettem a nagyon bonyolult utasítást, hogy induljon a szekér fel az úton. Megadtam a jelet és elindult a forgatás. :))

Hazafelé voltunk még cukrászdában is, mert majdnem éhen haltunk. A vasút mellett újabb két ládát gyűjtöttünk be. A legötletesebb jelszó egy sorompóra volt felírva. Nyitott és zárt állapotában külön lehetett megtalálni a szavakat. Így megvárhattuk, amíg elmennek a vonatok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések