24 órás MTB Európa-bajnokság 2007 - Regau

Június 8. péntek De 7:30
A HP parkolója úgy néz ki, mint egy feltörekvő kemping. Táborozó motyók, sátrak szanaszét hihetetlen mennyiségben. Abban mindenki egyetértett, hogy nem fogunk a kisbuszba beférni. Aztán Wooky elkezdi a 3D Tetrist, vagyis a pakolást. Készült a BB Big Mac. A recept: 2 réteg bőröndre tégy 1 réteg plédet, a tetejét szórd meg 8 bringával majd ízlésesen, díszítsd tartalék gumikkal, sátrakkal. Mindezt rázd össze és töltsd be egy Merci kisbuszba. A maradék 4 montit szeleteld fel (izlés szerint Flexet is használhatunk) gyúrd össze kempingágyakkal és egy hurkatöltő segítségével töltsd be egy Toyota Avensisbe.
Aztán szabad tűzön 35 fokon süsd 6 órán keresztül. Ha már jó ropogósra sültek az utas-töltelékek a belsejében, no akkor vagyunk készen. Vagyis megérkeztünk Regauba.

Június 9. szombat De 11:00
Melegítés, majd érdekesség képpen depózás. A bicajt le kell támasztani, mivel a rajtnál a focipályán futva kell megtenni 1 kört, és csak utána lehet nyeregbe pattanni. Vicces lesz. Hát az is. Délben rajt. Mókás, ahogy futás közben potyog az emberek zsebéből a sok motyó. Anti el is hagyja a pumpáját, ami nem is lett meg. A szólózóknak nem élet halál kérdése hogy a tömegben egyből az élre kerüljenek, lesz még erre bőven idejük a következő 24 órában.

Du: 13:25
Eljött a verseny legmókásabb része a váltás. Ügyességi játék kezdődik A stadionban a futópályán elhelyezett farönköt kellett ciklokrosszos technikával bringáról lepattanva átugrani. Majd 15 méter futás a következő rönkig, ahol a csapattárs várakozott. Itt kellett átadni a karszalagot. A váltó ember szintén futott a depóig ahonnan megkezdhette a körét. Ez a megoldás nekem tetszett.

Du: 13:30
Versenyzés után a frissítőpont kínálatának szisztematikus pusztítása történt 24 órán keresztül. Gyümölcsök, üdítők, ásványvíz, izoital, kávé, tea, péksüti, 2 fajta tészta volt a kínálatban. A szervezés tényleg profi, mentősök olyan apparáttal jelentek, meg hogy egy komplett agyműtétet is megoldottak volna a helyszínen. Vizesblokk a stadionban, fürdési lehetőséggel. A fenti tábornál telepített vizesblokk-konténer + toi-toi. Pálya jelölés is hibátlan. 1 dolgot azért elhibáztak a rendezők, a szólók frissítőzónáját a versenyzők csak körülményesen tudták megközelíteni és elég forgalmas is volt, nem választották le eléggé. Hédi majdnem eltévedt a sátrak közt, Alexet az úton közlekedők ijesztgették. A support egység (Anikó, Dóri, Kriszta, Gabi, Anti papája, Fityisz) kitett magáért, bár nagyon nehéz dolguk volt. Egy derékszögű kanyarból 1 másodperc alatt a sátorba esett be a szóló versenyző, így nehéz volt a frissítést előkészíteni. De ügyesek voltak és megoldották a problémát. Fáradtság ellenére jó hangulat uralkodott végig a sátrakban. Míg a versenyzők tekernek, addig Zsolt dokumentál, látványos képeket készít. FD is bringázik, de ő most csak átmozgat, mivel holnapra tartogatja a puskaport. Vasárnap indul egy maraton versenyen.

Du: 17:00
A hőség kezd elviselhetetlenné válni. Sajnos Halász Robi és Papp Dénes is jó pozícióból állnak ki, de szinte megfőttek a napon. Most a korábbi évek jó eredményét nem tudják megismételni, jövőre lesz lehetőségük javítani. Viki sajnos megsérül egy esésnél, szerencsére nem súlyos a dolog, zúzódásokkal megúszta, de ő már nem tudja folytatni a versenyt. Így Sass Józsira hárul több feladat, aki éjjel-nappal remek köridőkkel örvendezteti meg a csapatot.

Lemegy a nap. Végre. Előkerülnek a komoly teljesítményű fejlámpák. Áruk is a tudásukhoz szabott. Mindenki lelkesen tolja a köröket. Lassan felkel a nap, nemsokára vége a versenynek. Alex és Anti kategóriájukban a 4-5. helyen haladnak, szépen jönnek fel. Hédi a 6. helyről reggelre fokozatosan javítja helyezését. Reggel Anti, Alex már a 3. helyen, Hédi 4. A 8 fős csapat a 7. helyről feljön a 6. helyre, amit biztosan tart.

Június 10. vasárnap 12:00
Vége a versenynek, lehetne pihenni. De nem. Csúnya felhők gyülekeznek. Mikor lebontjuk a sátrat esni kezd, az összes motyó szanaszét. A pakolás közben látogatást teszek a mosdók felé és mellékesen gyors pillantást vetek a végleges eredménylistára. Megáll bennem az ütő. Hová lett a csapatunk? Kizártak? Ja megvagyunk, csak éppen a vegyes 8-as céges csapatok közt kellett keresgélni. Ennek a kategóriának az eredményeit menet közben nem írták ki. Összetettben végig 6. voltunk, így csapatunkból ketten már hazafelé vették az irányt. Pedig a lista első sorában olvasható a Bringabnda név, ami hihetetlen első helyezést jelent. Hurrá. A focipályán már megy az eredményhirdetés. Brutális vádlikat, combokat láthatunk. És a legnagyobb öröm, hogy Anti és Alex a Sakál is 3. lett kategóriájában, így többször tapsolhattunk. Hédi 4. lett. Emléktányérral, pezsgővel, óriásszalámival, rengeteg élménnyel gazdagodva indulhatunk haza. Megérte ide eljönni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések