Friday Night Sakete - Bécs

Zoli blogjából:

"Megcsináltuk az év gurulását. Mámorító érzés volt, hogy a kedvünkért lezárták Bécs fél belvárosát péntek este. Mámorító érzés volt, hogy léteznek olyan helyek a világon - és nem a Föld másik végén hanem tőlünk 200 km-re -, hogy ha párszáz görkoris korcsolyázni akar a városban akkor megjelennek a rendőrök és ahelyett, hogy igazoltatnának, fenyegetőznének, feljelentenének, ehelyett támogatnak, lezárják az utat az autók előtt, biztosítanak minket.

A felvezető autóból bömböl a boogie, büfétricikliből ingyen ásványvizet osztogatnak, gyorskoris önkéntesek száguldoznak előre hátra, hogy minden kereszteződéshez időben odaérjenek biztosítani a menetet. Mindenki hepi, mindenki ordibál, fütyül, énekel, táncol. Találkoztunk kint élő magyarokkal, hallottunk boldog szlovákokat és olyanok is voltak akik németül beszélgettek.



Pontban este kilenckor indultunk és pontban tizenegykor értünk vissza a Várhoz. A maps.google.at/maps/ms itiner alapján 24 km-t gurultunk, 5-10 percenként összevártuk egymást, hogy a lehető legkisebb galibát okozzunk a városban.
Annyira jól éreztük magunkat, hogy el is döntöttük, ide minden évben eljövünk. Csak nehogy egyik alkalommal a Champs-Élysées-n találjuk magunkat...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések