Balaton régió Bringafesztivál

Helyszín: Öcs
Nagyon tetszett így utólag az Öcsi verseny. Bár sokszor anyáztam napközben.

Előzmény: 3 napos szűlinapi rendezvény, sok kirándulással, még több sörrel, annál is több töménnyel, tábortűz, heje-huja, dinom-dánom. Vasárnap 6-kor óracsörgés. Miiii van?-feeling. Most feküdtünk csak le vazze. Irány Öcs. Útközben a kanyargós tájon sikerült is felébrednem vezetés közben. Vigyázni kellett mivel előző nap a tetőtartóról majdnem elhagytuk az egyik bicót az autópályán. Nagy kaland volt.

Bicaj összerak, beállít, beöltöz. Égbolt leszakad. Jött a monszun. Autóba be. Autóból ki. Mi legyen? Találka a miskolci Ex Kondenzgyíkokkal. Mostani nevük: Extrame Mountain Bike Klub. Ők kemény legények. Elindultak. Mi puhányok vagyunk: Maradunk. Aztán mégis elstartolunk a betonon Kapolcsra. Iszonyat ember és autótömeg. Na neeee!!! Kis családi összeveszés, én vissza Öcsre, asszony barátok maradnak népi biszbaszokat nézegetni.

A verseny: Pont odaérek, amikor jön a mezőny a második 30 km-re. Velük tartok. Iszonyú nagyon tuti fel-le. Egy darabig tartom a tempót. A betonon még friss vagyok még előzők is. Aztán terepen utolérnek, leelőznek. Amíg többen megyünk mindenhol emberek, táblák mutatják az utat. Aztán egyszer csak egyedül megyek, sehol senki. Jelölés sem. Mi van eltévedtem? Szalagok lobognak az erdőben itt-ott? Nem baj én döngetek a kavicsos úton lefelé 40-50-el. Iszonyatjóóóó! Mégiscsak ez a pálya. megint utolérnek. Harcolok, leelőznek. Megyek utána a célig. Sprintelek és már vége is. Beérkeznek a többiek is. Közös sörözgetés. Utolsó kortyokkal a beérkező öcsémet itatom a célban.

Így utólag nagyon tetszet. Kár/szerencse hogy az eleje kimaradt. igaz a 60-as táv megvolt csak a fele betonon. Jövőre tuti hogy megyek megint.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések