Spinning életemben először

Amennyire kétkedve néztem először a spinningre, most annyira megváltozott a véleményem. Belegondoltam, hogy egy terembe bezárva 1 órát tekerjek, hááát nem nagyon tűnt vonzónak. De az 1 óra úgy elszaladt hogy csak na. Az Aktiv Sqash Club aerobik termét pár perc alatt berendeztük a teremkerókkal.

A gépek látszólag olyanok mint egy szobabicaj, csak sokkal masszívabb kialakításúak. Az egyszerű szerkezetek lelke egy nagy lendkerék, amit örökhajtós szíjas fix áttéte lehet pörgetni. Egy kormányon található fékező-állítócsavarral lehet a szükséges nehézséget, ellenállást beállítani. Az edző mondja meg, hogy mikor milyen nehézséget állítsunk be magunknak, illetve ülve vagy a nyeregből kiállva tekerjünk. Az óra bemelegítéssel kezdődik és levezetéssel, nyújtással ér véget.

A pulzusom persze az egekben volt. Az elején még próbáltam tartani a 70%-ot aztán a 80%-at. A tejsavküszöböm az 167 (85%), ami kiállásnál szintén megdőlt. Erre jobban kell ügyelni a jövőben. Most kellemes izomlázzal ücsörgök az irodában.

És kb 1 kg/1 liter vizet izzadtam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések